Nenáviděné myši v domě

I když s tím nesouhlasíme a jsme tvrdě proti tomu, nic s tím nenaděláme. Myši se prostě na podzim tlačí do obydlí lidí. Utíkají se schovat před nepříznivými podmínkami, které již panují venku. Nedivte se jim. Nechtějí nic jiného, než přežít zimu a na jaře, i s potomky, které mezitím u vás přivedou na svět, váš majetek opustí.

myší mláďata

Jenže vy je nechcete. Bojíte se cizopasníků, co přenášejí na svých kožíšcích, i těch, které roznášejí výkaly. Bojíte se zničených věcí, protože myš má tu nepříjemnou vlastnost, že pokud hledá jídlo, ochutnává úplně všechno. Rozežere věci, co jí přinesou nějaký užitek, ale rovněž zničí i to, z čeho mít nic nemohou, protože se jedná o čistě syntetické materiály. Takže vám zlikvidují třeba uskladněné karimatky a pokud se dostanou do obýváku, jistě ochutnají i molitan ve vaší sedačce. Vůbec se nejedná o vítané hosty. I když jste založením milovník přírody, myši chcete bez milosti likvidovat.

A kdo se má vždy narychlo uklidňovat, když z ničeho nic, do pokojného ticha domu, zaječí manželka, která uviděla malé tělíčko s dlouhým ocáskem? A kdo jí, manželku má stále sundávat ze stolu? Tyto humorné scény z různých komedií, jsou bohužel na reálném základě.

Jak naložit s touto situací?

Možností je několikero. Můžeme zahájit klasickou deratizaci. Můžeme se informovat u odborníků a dle jejich instrukcí rozmístit po domě nástrahy s doporučeným jedem. Nebo si pozvěme deratizérskou firmu přímo. A nechme to na odbornících. Další možností je rozmístění pastiček. Na trhu je jich plno. A nebojte se, všechny nezabíjejí. Existují pasti, které myš uloví a jen ji zabrání úniku z pasti. Vy pak pasti vyprázdníte někde kus za domem. A v neposlední řadě si můžeme pořídit kočičku. Získáme tak společníka a kočka bude mít o zábavu postaráno.
kočka na křesílku

Když se rozhodneme pořídit si predátora, zapomeňte na jedové nástrahy. Pastičky, ty sklopné umístěte tak, aby na ně kočička nedosáhla. Nechcete ji přece zranit. Takže pastičky rozmisťujte s nejvyšší ostražitostí.

I když jsou myši nepříjemným společníkem, jde přece jen o živé tvory. Přistupujte proto v boji proti nim s maximálními ohledy a v jejich likvidaci si počínejte pokud možno citlivě, bez zbytečného trápení.