Psí život

Pokud si pořizujeme domácího mazlíčka, měli bychom to dělat s rozvahou a rozmyslem a myslet i na ty okamžiky, kdy se o něj nebudeme moci pár dní starat, např. při odjezdu na dovolenou nebo při delším pobytu v nemocnici. Jestliže máte někoho ve svém okolí, kdo má dostatek času a místa se o vaše zvířátko postarat, máte problém vyřešený. Ale ne každý má to štěstí.
buldoček na polštářku.jpg

Nejvíce chovanými domácími zvířaty jsou bezesporu pejskové různých ras a velikostí. Jsou to prostě neodmyslitelní členové našich rodin, dáváme jim co nejvíce lásky a péče. Ale i my sami potřebujeme odpočinek a načerpat nových sil. Problémem pak může být, zvláště před dalekou cestou na dovolenou, kam s tím naším zvířecím rošťákem.

A tak vznikly psí hotely . Sem lze umístit pejska kdykoliv během roku, nejobsazenější samozřejmě bývají v období prázdnin a vánočních svátků.

Jak to tam vlastně probíhá?

V žádném případě se nemusíte bát, že by o vašeho miláčka nebylo řádně postaráno. Psí hotely vedou odborníci a milovníci pejsků, venčení probíhá podle možností a náročnosti pejska, může být tedy ve větší skupince nebo jen samotného jednotlivce a je už v brzkých ranních hodinách. Poté, co se pejskové vyvenčí, dostanou první stravu podle toho, na co jsou zvyklí z domova, pokud jsou naučeni na určitý druh, není problém přivézt spolu s pejskem i jeho oblíbenou potravu. Obavy z toho, že by pejsek neměl dostatek pohybu, určitě mít nemusíte, venku se může proběhnout během dne několikrát.
třináctka na dveřích.jpg

Kolik za to vše?

Za péči o vašeho mazlíčka zaplatíte maximálně do dvou set korun na den. K ubytování budete potřebovat očkovací průkaz, samozřejmostí jsou nutná očkování, pejsek by měl být v dobré kondici a bez zdravotních obtíží, dobré je sebou přibalit něco, co bude připomínat domácí prostředí, vodítko, košík a obojek.